Foder

Kaningodis

2010-12-23 01:17 #0 av: Kickan90

Här kommer lite tips på vad ni kan göra för gott till era kaniner.

Smaskens:

* Sommarleendet:
Ta och blanda ihop lite melon, solrosfrön, knäckebröd, ½ morot paprika och kaninpellets (1dl). Hacka eller hyvla ingredienserna. (solrosfrön ger fin päls, väldigt fettigt så ge inte så mkt)

*  Äpple Skålen:
Skär av den ena änden utav äpplet och gröp ur så det blir en skål.
Behåll den ena änden så att det blir som ett lock.
Lägg i en bit isbergssallad i äppleskålen och ta sedan lite honung i botten och strö i lite havregryn.
Skiva gurkan och paprikan i småbitar/vanliga bitar och lägg dem över havregrynen och sedan tar du den valfria frukten (banan,päron) på allt ihop..Smaskens! (kan även läggas i lite pellets)

Knaprande gott:

* Knäckebröds Tårtan:
Ta knäckebröd, mosa banan och hyvla morötter.
kocka upp lite gröt, låt svalna och och lägg alla ingredienserna blandade på mackan och avsluta med att lägga ett nytt knäckebröd ovanpå.

* Torkade snacks:
Torka morötter/äpplen/bananer i ugnen:
Skölj och skala (valfritt) äpplena. Kärna ur dem och skär dem i 0,5 cm tjocka ringar. Trä upp äppelringarna på spett eller snöre och häng upp eller ställ upp äppelringarna att torka i ca tre dygn. Använd fantasin och bygg eventuellt en ställning av något städträskaft eller spänn upp snöre. Se till så att luft kommer till runt om äppelringarna så att de torkar fint. De kan också torkas i ugn på 75 gradig låg värme i några timmar.

 

 

Pma mig om ni har egna tips så lägger vi in dom härGlad

lilla Quia provsmakar gärna och här fick hon smulor på magen när vi klippte hennes klor sålänge ^^

 

Anmäl
2010-12-23 12:55 #1 av: Chieko

Rivet äpple är också gott gott! Samt knäck, popcorn och en massa annat, fast det är inte riktigt lika nyttigt :P Lite gran har jag hämtat till henne också att tugga på, ger väldigt god andedräkt!

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl
2010-12-23 18:03 #2 av: Kickan90

#2 tänk bara på att inte ge kaninen kungsgran det är giftigt =) annars kan man ta en liten minigran och hänga lite gott i den till sina kaninerFlört

Anmäl
2010-12-23 21:21 #3 av: annaforsgren

bra recept :D Jag har testat att torka morot i ugnen, fast de behövde ligga framme över dygnet också för att bli hårda. Kaninerna uppskattade det väldigt mycket.

Anmäl
2010-12-24 02:56 #4 av: Kickan90

#3 du kan försöka göra någon glipa mellan ungen så att det kommer ut lite luft då brukar frukten bli lite hård annars får man låta dom ligga framme ett tag :)

 

Anmäl
2010-12-24 11:45 #5 av: annaforsgren

#4 Det har jag aldrig hört :D Smart!

Anmäl
2010-12-24 11:48 #6 av: Chieko

#2 Ja naturligtvis får hon endast svensk vanlig gran, som mamma högg så full koll! Idag fick hon en pepparkaka till frukost också, det är ju julafton!

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.