2011-04-09 09:47 #0 av: flocken

Här kommer en artikel serie i 3 delar om frigående innekanin. I del 1 kommer det bli lite allmänt om fri gående kanin. Både fördelar & nackdelar. Del 2 kommer fokusera om att få sin kanin rumsren. Del 3 kommer fokusera på att få sitt hem kanin säkrat.

Del3)
Nu har ni kommit så långt att er kanin kan vara lös i huset/lägenheten. Nu är det dax att kanin säkra! Sladdar är ett måste att gömma. Det finns många olika sladd gömmor. Claes Olsson har många bra sladd gömmor. Sladdar är prio 1 att gömma. Av egen erfarenhet kan jag berätta att en morgon när Djarfur var vid liv så small det till & halva huset blev svart. Ringde hem sambon som bytte proppar. Hittade bakom soffan en sladd jag inte hunnit säkra. Djarfur hade bitit igenom hela sladden så det blev en jäkla smäll. Vi hade tur att han klarade sig.
Vissa kainer börjar även bita på tapeter & hörnor på väggarna. Det är svårare att säkra. Då får man försöka lära sin kanin ordet NEJ. När den är på väg att börja bita så gå fram & säg NEJ med skarp röst.
Vissa kaniner biter aldrig på något. Jag har bara haft små marodörer. Men det är värt allt arbete. Jag hoppas ni kommer trivas med livet att ha frigående kanin.

Vid frågor bara kontakta mig.