2015-01-11 17:01 #0 av: flocken

Strax före jul lanserades en ny funktion. Vi kallar den lexikon och varje iFokussajt har ett eget lexikon. Lexikon är ungefär vad det låter som, en uppslagsbok för sajtens viktigaste ord och begrepp.

Alla medlemmar på iFokus kan vara med och bidra till sajternas lexikon. Så här går det till:

  1. Skriv ett inlägg och förklara vad ordet eller begreppet betyder. Länka gärna till mer information. Skriv en tydlig rubrik med ett eller två ord.
  2. Bocka för kryssrutan Tillhör sajtens lexikon nedanför textfältet.
  3. Publicera.

När någon skriver ett inlägg, en artikel eller kommentar som innehåller din lexikonrubrik kommer det automatiskt att bli en länk till förklaringen. Det ser du på att orden får en tunn understrykning i inläggen. Rubrikerna är mycket viktiga. Tölt, ADHD, endometrios, surdeg och Albert Einstein är exempel på rubriker som kan vara bra. Mina favoritfärger och konsten att virka är exempel på mindre lämpliga rubriker.

Du hittar sajternas lexikon om du trycker på länken lexikon i sajtmenyn upptill på alla sidor. Följ länkarna nedan för exempel på hur lexikon kan se ut:

http://te.ifokus.se/lexicon http://japan.ifokus.se/lexicon

Här är exempel på hur det kan se ut i inlägg när ord blir länkar till lexikonord. Ord som iCloud, iOS och Dropbox är understrukna och går att klicka på.

http://ipad.ifokus.se/articles/5191ee0ece12c478c2001910-icloud-vad-ar-icloud

Om någon frågar vad iCloud är blir ordet iCloud automatiskt en länk till svaret. :-)