Allmänt

Hermelin rex/liten rex/"vanlig" rex

2015-08-04 14:57 #0 av: Chinesecrestedlover

Hej!

Länge drömt om en (eller flera) rexar. Tycker dom är så fina men vilken ras är bäst tycker ni (sällskap/kel och eventuellt hoppa lite för kul)? Hur skiljer sig de olika rexarna åt temperamentsmässigt m.m. 

Har haft kaniner i 25 år så ingen nybörjare på kaniner direkt Skrattar men har mest haft dvärgvädurar, blandraser av olika typ och storlek m.m. aldrig en rex.

Hur klarar de sig utomhus, tänkte på deras päls som ju är lite annorlunda. Har alltid haft kaninerna utomhus året om och vill inte ha innekanin så... 

Mvh/Chinesecrestedlover

Anmäl
2015-08-04 14:59 #1 av: Fridaaaa

De klarar sig bra ute.
Jag har dvärgvädur rex. Och sajtvärden har t.ex rex och den bor ute året om :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-08-04 15:02 #2 av: Chinesecrestedlover

Ok va bra,  jag var lite orolig att de inte har samma typ "underull" som andra kaniner och kanske skulle frysa "rumpskumpen"Skrattar av sig på vintern men då kanske det kan bli en rex (av något slag) i framtiden då alltså. 

Anmäl
2015-08-04 15:05 #3 av: Fridaaaa

#2 Ja det går bra :) Bra bur och med mycket halm så Glad

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-08-07 06:19 #4 av: flocken

Min normal rex bor ute utan problem. Hon klarar sig lika bra som mina dvv om inte bättre. Pälsen är så Tät.
Är för tillfället mer orolig för min nyaste lilla blandning.
Har haft både hermelin rex o har nu även dvv rex samt min normala.
Föredrar normal. Men med min dvv rex var det kärlek vid första ögonkastet.

Sajtvärd rexkanin & fibromyalgi Driver Djurflockens hunddagis. Litet hunddagis i hemmiljö. www.djurflocken.se / vh Mette
Anmäl
2015-08-07 09:03 #5 av: Gizzma

Jag har hört att rexarnas päls är känsligare mot kyla än de andra pälstyperna. Någon annan som  har hört liknande? :)

Anmäl
2015-08-07 09:08 #6 av: Fridaaaa

Märkt på mina dvv rex att de haft svårare att hålla hullet vintertid men annars har jag inte märkt något på dem i alla fall

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-08-09 22:16 #7 av: aliiciaj

Jag har aldrig haft en vanlig rex, bara en hermelin rex. Och visst går det att hoppa med dem, de är ganska aktiva av sig. Men de har alldeles för korta bakben för att kunna klara av att hoppa i de höga klasserna lika bra som en hoppkorsning. Hermeliner är smidiga, men de är lite felbyggda för att vara bäst på hoppning.
Vanliga rexar och liten rex är nog lite bättre på hoppning eftersom de är lite större, det blir lite lättare för dem att hoppa. Det är en del som tävlingshoppar med sina rexar, och de är ganska ska duktiga. Tycker rex är en bra allroundras som kan lite allt möjligt. Skulle själv vilja ha en rex i framtiden.
Men som sagt, jag har själv bara en hermelin rex så kan inte jämföra dem riktigt. Det jag kan säga om min hermelin rex är att den har mer temperament, mer energi och spänst jämfört med min vanliga hermelin.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.