Beteende, hälsa & skötsel

Jobbig kanin. Mår han dåligt?

2017-03-27 17:52 #0 av: pompido

Vi har en kastrerad hankanin på 5 år som blivit "konstig" enda sedan vi kom hem med vårt första barn för snart 1 år sedan och det blir bara värre och värre.

Innan var han jätteduktig och rumsren, han gick bara på sina pottor som han har i hemmet. Men nu gör han massa saker som han inte får. En sak som han har börjat med och som kändes trevligt i början, är att han blivit extremt kelsjuk och vill i princip sitta i mitt knä så fort jag sätter mig ner i soffan vilket har gått så långt att jag har börjat tycka att det är lite jobbigt. Men det värsta är att han har börjat kissa och bajsa överallt och det har förstört vårt golv i köket nu som blivit fuktskadat. Och han kissar ofta på min sambo när han sitter i hans knä. Allt det här har gjort oss så trötta och frustrerade på honom.

Så nu funderar jag på om han kanske inte längre mår bra hos oss sen vi skaffat barn :(

Han är vår älskling, vårt lilla "barn" och vi vill inte behöva ge honom ett nytt hem, MEN om det är vad som skulle vara bäst för honom så gör vi såklart det för vi vill att han ska ha det bästa. Usch... får ont i hjärtat bara av att tänka på det :'(

Jag vill veta om någon här känner igen detta och/eller om det finns någonting vi kan göra för vi vill ha honom kvar.

Anmäl
2017-03-27 18:12 #1 av: flocken

För mig låter det som avundsjuka. Har själv ingen erfarenhet av det inom kanin. Mina bor ute.
Men inom ex hund är det ett typiskt beteende när något ändrats

Sajtvärd rexkanin & fibromyalgi Driver Djurflockens hunddagis. Litet hunddagis i hemmiljö. www.djurflocken.se / vh Mette
Anmäl
2017-03-27 18:16 #2 av: pompido

#1 Jag misstänker att det kan vara någonting sådant, men jag vet helt ärligt inte vad jag ska göra för vi gosar med honom fortfarande och han springer fritt i lägenheten så han får ju vara med som han vill, men det är ju lite svårt att ge honom lika mycket uppmärksamhet som han fick innan bebis för det är mycket jobb med en bebis.

Anmäl
2017-03-27 19:34 #3 av: flocken

#1 vissa djur är mer svartsjuka än andra. Jag har som tur var inte haft de problemet. Har hund ist. Utan hunden tog bebisen som sin egen.
Det bästa är att få in barnet i någon positiv del av skötseln. Ex matning. Men svårt när de är så liten ännu.

Sajtvärd rexkanin & fibromyalgi Driver Djurflockens hunddagis. Litet hunddagis i hemmiljö. www.djurflocken.se / vh Mette
Anmäl
2017-03-28 08:21 #4 av: Fridaaaa

Hade kastrerat honom om han inte är det och skaffat honom en tös :) 
Så han får mer sällskap, blir ju mindre i början när man har barn.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.